27 Ocak 2011 Perşembe

SÜRPRİZ OYUNCAK




  Bu oyuncaklardan kaç tanesiyle doya doya oynuyor ki?Kaç tanesini hatırlayacak ileride?

Onlarca araba,uçak,inşaat makineleri ve tüm bunların yanında rengarenk oyun hamurları ve kalıplar,çeşitli türlerde puzzlelar,toplar,scooter'ı,bisikleti vs.vs.vs.Aklıma şimdi gelmeyen,envai çeşit oyuncak.Kaygılıyım bu durumdan.Buna bir dur demenin oldukça zor olduğu bir dönemde dünyaya geldi oğlum.Etrafındaki herkes ona elinde bir oyuncakla geliyor.Üstelik her gelişlerinde : 'Sürpriiiiz'



O akşam babam kapıdan içeriye girdiğinde, gözlerinde farklı bir ışık vardı.Elinde taşıdığı ,benim için 'dev' görünümlü paket öylesine heyecanlandırmıştı ki beni .Yüzünde kocaman gülümsemeyle, paketi bana uzattı.O anda düşüp bayılacaktım heyecandan.Düz beyaz renkli,ince hediye paketini açtığımda ,mutluluktan ne yapacağımı şaşırmıştım.Oyuncak tavşan ,gözümde öyle büyük,öyle büyülü bir hal almıştı ki.Sımsıkı sarıldım ona.Kırmızı bir kumaştan kıyafet giydirmişlerdi.Bembeyaz uzun kulakları daha bir ortaya çıkmıştı o zaman.O benim ilk 'sürpriz oyuncağım' dı ve zihnimde hep öyle kalacaktı.Yıllar sonra; babamı kaybedeli yaklaşık 3 yıl geçtikten sonraki  şu anlarda bile , -onun- devasa sevgisini kalbimde tekrar tekrar hissetmemi sağlayacaktı.Ve yıllar sonra , çocukluğumdan, yetişkinliğime ve anneliğime geçiş sürecimde de o, beni bana hatırlatan bir iz , gösterge olacaktı.O minik tavşan , minik bir kız çocuğunun kalbinde nasıl böyle bir yer edinebilmişti???


                                                                                                                  eylem t



3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Benim de süpriz oyuncağım legodan bir evdi. Onu yapmak için çok uğraşmıştım, tabi yardım da almıştım. Düşünüyorum da sen çok haklısın. Bizim çocuklarımız asla oyuncaklarının kıymetini bizler gibi bilemeyecekler. Peki suç kimde? Onlarda mı bizde mi?

    YanıtlaSil
  3. :)
    Sebep biraz biziz ,biraz da yaşadıkları ortam ve dönemden kaynaklanıyor.Çocuğu ne kadar bunlardan uzak tutmaya çalışırsan çalış , bu tüketim ortamında çok da engelleyemiyorsun maalesef.

    YanıtlaSil