4 Kasım 2010 Perşembe

GOLD COUNTRY(KAYIŞDAĞI) GEZİSİ

İstanbul, gün geçtikçe daha da çok yoruyor .Haftasonları trafik,haftaiçi trafik,kalabalık,curcuna,stresli insanlar.Çocuğumu doğa içinde ve tabii ki İstanbul dışında büyütme hayalim gerçekleşmeyince, kaçış yerleri arar oldum.Ama benim istediğim kaçamak değil .Umarım birgün o da olacak.  
Pazar günü, geleneksel kahvaltımızdan sonra,havayı da güneşli görünce ,Kayışdağı'nın eteklerine doğru gittik.Bir zamanlar, oralar başıboştu ve yürüyüşler,piknikler yapardık ormanda.Şimdiyse parsellenmiş durumda.Büyük bir bölümü Yeditepe Üniversitesi'nin arazisi haline geldi.Bizim gittiğimiz bölümü ise meşhur kanundan sonra ,özel bir kuruluşa verilmiş. Gold Country Park olmuş adı.Pek bir havalı bir adla anılan bu yerin, bir zamanlar, özgürce dolaştığımız ,başıboş orman olduğuna inanamadık.Tüm hızıyla,an be an değişen İstanbul 'da bunlara alışır olduk aslında.Tüketim dünyasının son oyunu da bu işte:Aslında halka mal olmuş,dağ,tepe,deniz kıyısının,birilerine satılıp,paralı giriş yapılan yerler hale dönüştürülmesi.Acı ama gerçek.

Kişi başı bir ücret karşılığı girdik Park'a.Tüm bu acı gerçeklere rağmen, attık kendimizi ağaçlar arasına.Oğlumuz da çocuk parkına.Çığlık çığlığa,güle oynaya geçirdik vaktimizi.Açık hava,ağaçlar,kısmi sessizlik iyi geldi hepimize.  

                                                                                                    eylem t

2 yorum:

  1. Kır düğünü için görüntü ve manzara açısından çok şahane fakat hizmet kalitesi organizasyon müzik sistemi ve masa düzeni konusunda kesinlikle ve kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum garsonların umursamazlığı organizasyon bozukluğu söyleneler ve yapılanların bambaşka olması bizi inanılmaz hayal kırıklığına uğrattı... Asla tavsiye etmiyorum... yazık verilen paraya

    YanıtlaSil
  2. Yukarıdaki yorum kır düğünü içinmiş fakat bende ekleyeyim. Çocuğunuzla gitmek için de berbat bir yer. Konum güzel görüntü keyifli fakat İstanbul'da görebileceğiniz en kötü işletmelerden.

    YanıtlaSil