5 Şubat 2011 Cumartesi

SİZ BİZİ TEMSİL ETMİYORSUNUZ

Medya ve iktidar.Günümüzde o kadar iç içe geçmiş,birbirine yakın kavramlar ki .Üstelik toplumu temsil ettikleri iddiasındaki bu iki oluşum da öylesine uzaklar ki bizlerden.Dayattıkları hayat görüşü ve kültürün insanlıkla uzaktan yakından ilgisi yok.

En son Defne Joy Foster 'ın ölümü üzerine medyada çıkan haberler,bir takım 'üst seviye' köşe yazarlarının yazıları ,bunu bir kez daha kanıtladı.

Gencecik evli bir kadın, küçücük bir çocuğu var,-televizyonda yapılan programlarından tanıdığımız kadarıyla- enerjik ,hayat dolu olan Defne Joy Foster,bir arkadaşının evinde,geçirdiği astım krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Haber bu.Peki bu haberi ilk duyduğunda,meşhur tabiriyle sokaktaki insan,yani bizler ne düşünürüz:
- Ne kadar da gençti :( Küçücük oğlu,annesiz kalacak bu yaşta :( Nasıl da hayat doluydu :( .... diye düşünerek üzülmez miyiz?Kendine insan diyen , herkes gibi.

ya da

-Aa,arkadaşının evinde ne işi varmış,gece eğlenceye mi gitmiş bir de ,yoksa kocasını mı aldatıyordu ?.... diye kötü niyetli sorular mı sorarız?

Ben, kesinlikle ve kesinlikle birçok insanın hissettiği ilk duygunun birincisi olduğunu düşünüyorum.Duyarlı, akıllı, insan gibi, her insanın.

Peki şu büyük medyamız ve de 'duayenler' bize neler düşündürtmeye çalıştı? Rating uğruna, ses getirmesi adına; insanlara hangi zihniyeti dayattı?

Bu oyuna gelmemek ,biraz düşünebilen her insanın elinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder